oxoweb554433

U bent hier

Home ยป bureau

Duurzaamheid

2eN Design is zich bewust van de invloed van haar bedrijfsactiviteiten op de omgeving en wil zodanig handelen dat de natuurlijke omgeving ook voor toekomstige generaties beschikbaar en behouden blijft en zelfs verbeterd. Wij streven er dan ook naar duurzaamheid zoveel mogelijk te integreren in onze bedrijfsprocessen en diensten.

Circulaire wereld

2eN Design ontwikkelt creatieve, realistische en duurzame oplossingen voor haar ontwerpvraagstukken. Een van de uitgangspunten hierbij is het principe van de circulaire economie, waarbij ketens gesloten worden door materialen te recyclen en reststromen te gebruiken voor het maken van nieuwe producten. 2eN Design streeft naar volledig circulaire ontwerpen; een interieur dat onze leefomgeving niet vervuilt, grondstoffen niet uitput en klimaatneutraal is.
Hierbij letten wij ook op benodigde keurmerken en certificering m.b.t. ecologisch systemen en duurzaamheid zoals FSC keurmerk, BREAM, Cradle to cradle en ISO normeringen.

Modulair ontwerpen

Een circulaire economie begint bij het ontwerp. Wij ontwerpen ‘naar de toekomst’. Modulair ontwerpen is hiervan een onderdeel. Door producten modulair op te bouwen en te detailleren zijn ze demontabel en kunnen in de toekomst vervangen of hergebruikt worden. Zo spelen we flexibel in op veranderende ruimtebehoeften.
Goede en doordachte keuzes maken in de ontwerpfase is daarom van het grootste belang. Bij deze keuzes houden we altijd rekening met korte- en lange termijn consequenties en de impact hiervan op de totale keten.

 

 

Afbeelding: Installatie Quiet Skies Circle Richard Long